0 % AcademIAA

Articole - Raluca Predoi, noul director de program AcademIAA

Raluca Predoi, noul director de program AcademIAA

Raluca Predoi este începând de astăzi directorul de program al AcademIAA, primul proiect educațional dezvoltat de IAA România în colaborare cu mediul academic, ca raspuns la nevoia creșterii angajabilității absolvenților de studii superioare din domeniile marketing și comunicare.

 

“Cooptarea Ralucăi Predoi în conducerea programului reprezintă un pas natural în strategia pe care am stabilit-o atunci când am gândit proiectul, atât din punct de vedere al experienței foarte variate pe care o deține în mediul academic și cel de business, cât și pentru a statua programul AcademIAA ca direcție strategică importantă în activitatea educațională a IAA România. Ne bucurăm să avem un om atât de valoros în echipa! Aș vrea să-i mulțumesc încă o dată Laurei Tampa pentru tot efortul depus în conducerea etapei pilot AcademIAA și pentru modul în care l-a dezvoltat pentru a deveni proiect de sine statator!” a declarat Victor Dobre, Director Executiv IAA România.

AcademIAA are la bază un parteneriat strategic între mediul de business (reprezentat de companiile membre IAA) şi mediul academic (ASE – Facultatea de Marketing, SNSPA – Facultatea de Comunicare şi Relaţii Publice şi Universitatea Bucureşti – FJSC, pentru inceput) şi are 3 direcţii concrete de acţiune:

1/ Intervenții sistemice: cercetare și adaptare de curricula universitară.

2/ Program pentru formatori: programul “Porți deschise pentru profesori în companii”, prin care profesori din cele 4 Facultăți participă lunar la sesiuni organizate de companiile din MarCom și intră în contact direct cu mediul de afaceri, cu practicieni și cu modul de gândire al acestora. În cadrul sesiunilor se abordează teme de marketing/ comunicare, de HR și de soft skills pentru profesori.

3/ Program pentru studenți: MentorIAA – program destinat studenților, care presupune mentorat individual pentru carieră sub coordonarea unor mentori recrutați din companiile membre IAA. MentorIAA a debutat cu un număr de peste 40 de mentori, fiecare asumandu-și coordonarea a 1-3 studenți.

Programul AcademIAA a reusit sa creeze o comunitate activă de peste 100 de voluntari implicați, 4 facultăți și peste 20 de companii cooptate precum și 3 proiecte concrete realizate: “Porți deschise”, “Motivații”, “MentorIAA”.

“Am decis să mă alătur programului AcademIAA pentru a contribui la formarea viitorilor profesioniști din industria de marcom. Consider că acest  parteneriat transversal dintre mediul de afaceri și mediul academic din România reprezintă cadrul ideal, care oferă beneficii pentru ambele părți implicate”, a declarat Raluca Predoi, Director de program AcademIAA.

Pentru viitor sunt avute în vedere, printre altele, un program de internshipuri pentru studenți și masteranzi în companiile membre IAA, un program de actualizare a curriculei universitare în domeniile de specialitate, programe de devoltare de “soft skills”, precum și studii privind nevoile companiilor în materie de resurse umane și nevoile și motivațiile profesorilor.

 

Despre AcademIAA

Din echipa de proiect AcademIAA fac parte: Prof. univ. dr. Ioana Cecilia Popescu – Prodecan Fac. de Marketing, ASE, Conf. univ. dr. Valeriu Frunzaru – Prodecan FCRP, SNSPA, Conf. univ. dr. Alexandra Zbuchea – Prodecan Fac de Management, SNSPA, Conf. univ dr. Madalina Moraru – FJSC, UB, Conf. univ. dr. Dan Petre – SNSPA si D&D Research – Cercetare AcademIAA, Mona Opran – COO Centrade Cheil – Coordonator Proiect MentorIAA, Laura Tampa – Director Programe Educationale IAA Romania, Victor Dobre – Director Executiv IAA Romania si Maria Predoiu – Presedinte IAA Romania.

Proiectul AcademIAA se bucura de sustinerea: Prof. Univ. Dr. Dorel Paraschiv – Prorector ASE – Relatii cu mediul economico-social si viata studenteasca, Prof. univ. dr. Calin Veghes – Decan Facultatea de Marketing, ASE, Prof. univ. dr. Alina Bargaoanu – Decan FCRP, SNSPA, Conf. univ. dr. Florina Panzaru – Decan Fac. de Management SNSPA, Prof. univ. dr. Mihai Coman – Decan FJSC, Universitatea Bucuresti, Boardul IAA Romania si a Mentorilor voluntari inscrisi in programul MentorIAA.

Despre Raluca Predoi

Cu o experiență de peste 15 ani în Public Affairs, comunicare corporativă, relații cu media și managementul crizei, dobandită atât în România, cât și pe plan internațional, Raluca este un consilier strategic și un bun cunoscator al nevoilor de comunicare în mediul de business.

Absolventă a Facultății de Marketing, în prezent, Raluca este studentă în cadrul școlii doctorale a Facultății de Jurnalism și Știintele Comunicării și cadru didactic colaborator la Universitatea din București.

Înainte de a fi director de program în cadrul IAA România, Raluca Predoi a ocupat poziții de conducere în departamentele de Corporate Affairs ale unor companii multinaționale din domenul bunurilor de larg consum.